Donedávna sa dôležitosť jednotlivých druhov potravín posudzovala len podľa ich kalorickej hodnoty. Preto sa zelenina a ovocie pokladali za okrajové potraviny, prípadne za lahôdku. Z toho vyplýva aj malá starostlivosť o ich spotrebu, a tým aj o ich pestovanie. Autor: Kolektív autorov
Příručka pro záhradkáře, zahradníky i všechny milovníky květin popisuje založení skalky a práce ve skalce v jednotlivých ročních obdobích. Ďalší část je věnovaná jednotlivým rodům a skupinám skalniček. Autor: Čestmír Höhm
Výživná hodnota ovocia a zeleniny.Pestovanie drobného ovocia.Pestovanie kôstkovín.Pestovanie koreninovej papriky a majoránu.Zelenina po celý rok. Autor: Ing.Katarína Kettmannová
Jednou z podmienok harmonického ľudského života je aj naďalej prítomnosť rastlín. Tam, kde sa rastliny dobre cítia, tam aj človek žije v zdravých podmienkach. Autor: L. Lelkes a kolektív
Príprava pôdy pred výsadbou a vysádzanie ovocných drevín.Opeľovacie pomery pri ovocných drevinách.Pestovanie hlúbovín v záhradkách.Pestovanie dvojročných kvetov. Autor: Ing.Katarína Kettmannová
Pestovanie ovocných drevín v tvare štíhle vreteno.Nové poznatky o pestovaní uhoriek.Pestovanie a použitie cukiet.Liečivé a aromatické rastliny v záhradke.Spracovanie a konzervovanie ovocia a zeleniny.Zavlažovanie v záhradke. Autor: Ing.Katarína Kettmannová
Súhrn nových vedeckých i odborných poznatkov o fonde chránenej prírody na Slovensku a ďalej rozširuje a prehlbuje základ pre rozvíjanie tvorivej a efektívnej starostlivosti o jej zachovanie. Autor: Ing. Jozef Benko a kol.
Rez kôstkovín.Nové smery pri pestovaní slivkovín.Pestovanie rajčiakov.Kapusta pekinská a čínska.Rozmnožovanie okrasných drevín.Vrescovcovité dreviny v záhradkách. Autor: Ing.Katarína Kettmannová
V tejto publikácií nájdete všetko o pestovaní kvetov v interiéroch aj exteriéroch. Dozviete sa o zazimovaní niektorých rastlín či štepení....množstvo rád a informácií Vám doplnia obrázky.... Autor: M. Martišová a kolektív
Zeleninárska výroba v našom poľnohospodárstve má plným právom vyhradené miesto. Socialistická spoločnosť má záujem na ďaľšom rozvoji tohto špecialitovaného odvetvia poľnohospodárskej výroby. Je to tak preto , že racionálna výživa ľudského organizmu sa bez kvalitnej zeleniny nezaobíde.... Autor: J. Šlambera
Ešte v nedávnej minulosti bol kalendár pre našich dedov a pradedov jediným prameňom poznávania, a to nielen na dedinách, ale i v mestách. Za sto rokov, keď bol jedinou duševnou potravou obidvom našim národom, najlepší ľudoví spisovatelia ho priviedli k perlám svetovej literatúry, takže o kalendároch vznikla celá veda. Kalendáre viedli našich predkov k odbornému rozhľadu, udržiavali ohníček národnej hrdosti a vychovávali disciplinovaných, mravných a ohľaduplných občanov. Záhradkár je nové slovo a nerozum .
Druhé doplnkové vydanie tejto knihy vychádza v krátkom čase po prvom vydaní. Svedčí to o veľkom záujme našich zahradkárov a ovocinárov o pestovanie jahôd. Za necelých desať rokov sa plochy výsadieb jahôd podarilo zdvojnásobiť, pričom na Slovensku ich máme dokonca trojnásobne viac. Zlepšilo sa sortové zloženie a ošetrovanie porastov a výsledkom je podstatné zvýšenie dosahovaných úrod. Rozvíja sa záhradkárske hnutie a jahody nechýbajú takmer ani v jednej záhradke.... Autor: J. Šimánek ...
Odborné knihy z oblasti ochrany rastlín majú svoje metodické usporiadanie založené spravidla n asprávnom stanovení škodlivého činiteľa, a to aj knihy určené pre záhradkárov.
Kniha poskytuje cenné rady pre tých, ktorí sa zaoberajú pestovaním rastlín v bytoch. Obsahuje 225 krásnych farebných ilustrácií a početné náčrty, ktoré ešte viac priblížia čitateľom vzácne poznatky autora, ktorý mal príležitosť navštíviť niekoľko krajín, na ktoré sa pzeráme ako na vlasť naších izbovích rastlín. Autor: Dr. Jiří Haager
Aktuálne problémy pestovania, pestovanie koreňovej zeleniny, zber,triedenie a úprava zeleniny, pôdne druhy - vlastnosti,prednosti a možnosti zlepšovania................. Autor: Kolektív autorov